Ett stopp för alla dina företagsinköp. Droppe.

Grossistmarknaden för professionella köpare: 5 svar på dina vanligaste frågor!

Grossistmarknaden för professionella köpare: 5 svar på dina vanligaste frågor!

Under de senaste åren har professionella inköpare över hela världen ställts inför den oerhörda utmaningen att hitta varor och material och samtidigt navigera genom betydande störningar i försörjningskedjan, t.ex. stora förseningar, brist på varor, transportrestriktioner och inflation - för att bara nämna några exempel.

Men varje moln har en silverkant, och 2020 var också året då upphandlingsbranschen kunde genomgå en stor omvandling mot nya kostnadseffektiva grossistmetoder.

Dessa innefattade digitalisering av industriella inköp och en helt ny satsning på att bygga en mer flexibel leveranskedja. Detta översattes till att professionella inköpare i allt högre grad förlitade sig på digitala vägar för sina grossistinköp och diversifierade sin pool av leverantörer för att minska beroendet av en enda källa.

Detta nya landskap skapade det perfekta tillfället för industriföretag att övergå till digital grossisthandel och utnyttja fördelarna med att köpa sina förnödenheter från en industriell marknadsplats på nätet.

Online-marknadsplatser erbjuder trots allt det stora utbudet av produkter och leverantörer som moderna professionella köpare behöver, samt effektiviserade inköpsprocesser, konkurrenskraftiga priser och mycket mer.

Professionella inköpare som du, känner naturligtvis till fördelarna och utmaningarna med industriell upphandling och du kanske har frågor om hur en onlinemarknadsplats kan hjälpa dig att hitta bättre priser och villkor för dina grossistinköp.

Om så är fallet har du kommit till rätt ställe!

Vi har samlat de 5 mest ställda frågorna som professionella inköpare har om onlinemarknadsplatser.

Vi börjar med grunderna och dyker sedan djupare ner i hur du kan känna igen en pålitlig marknadsplats och få ut det mesta av den.

Här är frågorna:

1. Vad är en grossistmarknadsplats?

2. Hur skiljer sig en grossistmarknadsplats online från traditionella industriella inköp?

3. Är marknadsplats bara ett annat ord för e-handel?

4. Bör jag köpa grossistprodukter via en marknadsplats på nätet?

5. Hur kan jag kontrollera produkternas pålitlighet och kvalitet på en marknadsplats på nätet?

wholesale marketplace 1.webp
Brist, transportrestriktioner och inflation var några av de största utmaningarna för industriell upphandling under 2020.

1. Vad är en grossistmarknadsplats?

Låt oss börja med grunderna!

En grossistmarknadsplats är en online- eller fysisk plats där tillverkare kan sälja sina produkter i bulk till rabatterade priser till återförsäljare, företag och andra köpare.

Dessa marknadsplatser erbjuder vanligtvis ett omfattande produktsortiment och är utformade för att förenkla den industriella inköpsprocessen för professionella köpare genom att samla ett stort antal leverantörer och produkter på en plats.

I sin helhet är online-marknadsplatser ett användbart verktyg för företag som vill köpa produkter i bulk till rabatterat pris, och de kan också vara ett effektivt sätt för leverantörer att nå en bredare kundkrets och öka försäljningen.

Men hur skiljer det sig från traditionella inköp?

Låt oss gå vidare till nästa fråga!

2. Hur skiljer sig en grossistmarknadsplats online från traditionella industriella inköp?

Kort sagt: ständig tillgänglighet, omfattande katalog, konkurrenskraftiga priser och jämförelseverktyg är de största skillnaderna mellan en onlinemarknadsplats och traditionell industriell upphandling.

Här är exakt vad vi menar:

 • Löpande tillgänglighet: traditionella industriella inköpsmetoder innebär vanligtvis att man besöker leverantörer personligen eller kommunicerar med dem via telefon, vilket kan vara tidskrävande och kräva mer resurser. Online-marknadsplatser är å andra sidan tillgängliga dygnet runt och kan nås varifrån som helst så länge du har en fungerande internetuppkoppling.

 • Omfattande kataloger: onlinemarknadsplatser erbjuder ett större utbud av både produkter och leverantörer att välja mellan på ett och samma ställe. Medan traditionella inköpsmetoder ofta är begränsade till en utvald grupp av leverantörer och produkter kan en onlinemarknadsplats hysa tusentals leverantörer och miljontals produkter.

 • Konkurrenskraftiga priser: online-marknadsplatser kan erbjuda mer konkurrenskraftiga priser eftersom de är värd för flera leverantörer och kan utnyttja dataanalys för att optimera priser och identifiera erbjudanden. Dessutom har de inte de kostnader som är förknippade med att upprätthålla en fysisk butiksfasad och dessa besparingar kan föras vidare till köparna i form av lägre priser. Traditionella industriella inköpsmetoder har inte samma nivå av pristransparens och konkurrens.

 • Jämförelseverktyg: prisjämförelser, produktjämförelser, leverantörsbedömningar, allt du kan tänka dig! Marknadsplatser på nätet kan ge dig en aldrig tidigare skådad mängd data om produkter och leverantörer som kan användas för att optimera inköp och minska upphandlingskostnaderna. I sin helhet får du alla de fördelar som du får genom att köpa via en traditionell grossist, men med den extra fördelen att du har en mängd av leverantörer att välja mellan på ett och samma ställe. Traditionella industriella inköpsmetoder bygger främst på personliga relationer som inte ger samma nivå av öppenhet, bekvämlighet och kontroll.

 • Kostnadseffektiva personliga citat: ibland kanske du inte kan hitta exakt det du letar efter, men det betyder inte att det inte finns bättre och bekvämare alternativ för dig! För oss på Droppe finns det inget sådant som "Inga matchningar hittades!" - Vår katalog innehåller mer än 1 000 produkter, men den växer för varje minut. Därför uppmanar vi dig att be om en personlig offert och våra experter kommer snart att kontakta dig med det mest kostnadseffektiva erbjudandet som är skräddarsytt för dina behov.

Wholesale marketplace 3.webp
Kolla in vår marknadsplats online och be om en personlig offert!

3. Är marknadsplats bara ett annat ord för e-handel?

Ja och nej.

En marknadsplats kan betraktas som en typ av e-handel, men det är inte riktigt samma sak. Termen e-handel avser köp och försäljning av varor och tjänster online, medan en marknadsplats är en plattform som underlättar dessa transaktioner.

När det gäller grossistmarknadsplatser är dessa särskilt utformade för företag och professionella köpare som vill köpa kvalitets- och certifierade produkter i stora mängder och till ett konkurrenskraftigt pris.

Grossistmarknadsplatser fokuserar också på specifika nischmarknader eller branscher som t.ex. byggbranschen, jordbruk och livsmedelstillverkning för att bara nämna några.

4. Bör jag köpa grossistprodukter via en marknadsplats på nätet?

Vi har redan nämnt i fråga 2 "Hur skiljer sig en grossistmarknadsplats online från traditionell industriell upphandling?" några viktiga fördelar med att köpa grossistprodukter via en online-marknadsplats, t.ex. en omfattande katalog, konkurrenskraftiga priser och jämförelseverktyg.

Det är därför som det kommer att hjälpa dig att köpa grossistprodukter via en online marknadsplats:

 • Få total kontroll över din upphandlingsprocess
 • Säkerställ de bästa affärerna
 • Minska kostnaderna
 • Förstärk ditt utbud av leverantörer
 • Minska kritiska affärsrisker (bland annat störningar i leveranskedjan och prisvolatilitet)

All in all, online marketplaces can be beneficial for a wide range of professional buyers, from small and medium-sized businesses all the way to procurement professionals.

På det hela taget kan online-marknadsplatser vara till nytta för många olika professionella köpare, från små och medelstora företag till professionella upphandlare.

Det tar bara några få klick att prova och se om detta är rätt val för din upphandlingsstrategi. Bläddra i vår fullständiga katalog här och kom ihåg att be om en personlig offert!

5. Hur kan jag kontrollera produkternas äkthet och kvalitet på en marknadsplats på nätet?

Detta är förmodligen en av de viktigaste frågorna som en professionell köpare kan ställa sig. Här är tre enkla steg som du kan följa när du utvärderar en marknadsplats på nätet:

 • Kontrollera om det finns certifieringar: pålitliga marknadsplatser listas alltid alla leverantörs- eller produktspecifika certifieringar för att se till att köparna kan göra välinformerade inköp baserade på kvalitetsstandarder, säkerhetsföreskrifter och moderna miljökrav.

 • Kontrollera leverantörs- och produktlistor: leta alltid efter detaljerad produktinformation, inklusive specifikationer och bilder av hög kvalitet. En tumregel är att akta dig för produktlistor som innehåller lite eller ingen information eller bilder av låg kvalitet.

 • Begär provexemplar: vad händer om produkten är av dålig kvalitet eller helt enkelt inte passar ditt företag? Vi vet att detta är en påtaglig risk, och därför har vi gjort det till vår prioritet att hjälpa dig att hitta de bästa produkterna för ditt företag. Våra köpare har möjlighet att ta emot gratisprover för att inspektera produkternas kvalitet innan de förbinder sig till ett större köp.

Så se till att kolla in vår katalog och be om ditt gratisprov här!

Professional cleaning gloves.webp
Bläddra i vår stora katalog och beställ gratisprover!

Slutsats

Sättet vi brukade köpa och sälja industri- och arbetsutrustning på har förändrats radikalt, men professionella köpare från hela världen ser nu fördelarna med att köpa industriell grossistillbehör online och att förlita sig på en marknadsplats för att effektivisera sina inköpsprocesser.

Konkurrenskraftiga priser, omfattande kataloger och praktiska jämförelseverktyg är bara toppen av isberget. Så se till att kolla in Europas mest omfattande industrikatalog här och dra nytta av Droppes kostnadsfria provleveranser eller personliga offerter!


By Droppe Team