Search
Sisällysluettelo
E-Kirja
Opas kuinka
Tunnistaa
Hankintojesi
Piilokustannukset
Syöttämällä sähköpostiosoitteesi hyväksyt Droppen tietosuojakäytänteet.

Turvallisuuden Ja Vaatimustenmukaisuuden Varmistaminen: Henkilönsuojainten Määräykset EU:ssa

Tutustu EU:n henkilönsuojainasetuksen merkitykseen työturvallisuuden ja vaatimustenmukaisuuden kannalta ja hanki parhaat suojatarvikkeet yrityksellesi!

Henkilönsuojaimet ovat erityisen olennainen osa työterveyttä ja -turvallisuutta teollisuusympäristössä. 

Siksi on erittäin tärkeää, että tukkuostajat varmistavat, että yrityksen käyttämät henkilönsuojaimet täyttävät vaaditut turvallisuus- ja vaatimustenmukaisuusmääräykset, jotta työntekijöitä voidaan suojella mahdollisilta vaaroilta työpaikalla. Olennainen osa tätä on myös valita vastuulliset henkilösuojainten jälleenmyyjät.

Euroopan unionissa teollisuuden henkilönsuojaimia säännellään EU:n henkilönsuojainasetuksella (EU) 2016/425.

Tämä asetus säätää henkilönsuojainten määräykset ja vaatimukset, ja täten takaa sen, että henkilösuojainten jälleenmyyjät myyvät vain korkealaatuisia ja asianmukaisen suojan tarjoavia henkilönsuojaimia.

Tarkastelemme lähemmin EU:ssa voimassa olevia määräyksiä henkilönsuojaimista, ja jaamme hyödyllisiä vinkkejä, joiden avulla tukkuostajat voivat varmistaa, että heidän ostamansa henkilönsuojaimet täyttävät tarvittavat henkilönsuojainten määräykset. Lopuksi luettelemme muutamia suosituimpia henkilösuojainten toimittajia valikoimastamme, joihin on hyvä tutustua.

Käsittelemme seuraavaksi näitä aiheita:

  1. EU:n henkilönsuojaimia koskeva asetus (EU) 2016/425
  2. Vinkkejä henkilönsuojainten tukkuostajille  
  3. Sertifioidut ja vaatimusten mukaiset eurooppalaiset henkilönsuojainten toimittajat
Industrial cleaning 8.webp
EU:ssa teollisuuden henkilönsuojaimia säännellään EU:n henkilönsuojainasetuksella (EU) 2016/425.

EU:n henkilönsuojaimia koskeva asetus (EU) 2016/425

Kuten edellä mainittiin, EU:n henkilösuojainasetus (EU) 2016/425 on ensisijainen lainsäädäntö, jolla säännellään henkilönsuojainten käyttöä ja myyntiä Euroopan unionissa.

Tämän asetuksen tarkoituksena on varmistaa henkilönsuojaimia käyttävien työntekijöiden terveys ja turvallisuus henkilönsuojaimille asetettujen vaatimusten avulla. Asetuksessa edellytetään esimerkiksi, että henkilönsuojaimet täyttävät tietyt turvallisuutta koskevat vähimmäisvaatimukset ennen niiden saattamista markkinoille. Turvallisuusvaatimuksia on monenlaisia, liittyen esimerkiksi tuoteryhmiin ja suunnitteluun, eri merkintöihin, tuotteen suorituskykyyn sekä dokumentointiin.

  • Tuoteryhmät: joitain EU:n säädösten kattamia teollisuustuoteryhmiä ovat silmien ja kasvojen suojaus (esim. suojalasit, kasvonsuojaimet), käsien suojaus (esim. suojahanskat), kuulonsuojaus (esim. korvatulpat, kuulonsuojaimet), hengityksensuojaus (esim. kasvosuojaimet, hengityssuojaimet), päänsuojaus (esim. kypärät), jalkojen ja jalkaterien suojaus (esim. turvakengät, turvasaappaat) ja vartalon suojaus (esim. Esiliinat, suojavaatteet, haalarit).

     
  • Suunnittelu: Tämä tarkoittaa, että henkilönsuojainten on oltava ergonomisesti suunniteltuja, jotta ne olisivat mahdollisimman helppokäyttöisiä ja mukavia. Niiden on myös kestettävä käyttöä vaativassa teollisuusympäristössä.

     
  • Suorituskyky: Henkilönsuojainten on tarjottava käyttötarkoitukseensa vaadittavat suojaustasot. Esimerkiksi teollisuuskäsineissä on oltava hyvä pito ja suojaavuus, ja suojalasien on suojattava silmiä riittävästi lentäviltä roskilta.

     
  • Merkinnät: Henkilönsuojainten määräykset edellyttävät, että henkilönsuojaimissa on CE-merkintä, joka tarkoittaa, että valmistaja vakuuttaa, että tuote on testattu ja täyttää sitä koskevat turvallisuusvaatimukset.

     
  • Dokumentointivaatimukset: Henkilönsuojainten toimittajien on toimitettava tekniset asiakirjat, joista käy ilmi, että ne ovat EU:n henkilönsuojainasetusten mukaisia ja näin täyttävät henkilönsuojainten määräykset. Nämä asiakirjat on annettava pyynnöstä viranomaisten käyttöön.
     

Tämä on tietenkin yksinkertaistettu ja lyhennetty versio kaikista EU:n asetukseen sisältyvistä vaatimuksista. Saatat kuitenkin miettiä: miten henkilönsuojainten tukkuostajat voivat varmistaa, että he ostavat aina laadukkaita, henkilönsuojainten määräykset täyttäviä suojaimia, kun on otettava huomioon niin monia seikkoja? 


Vinkkejä henkilönsuojainten tukkuostajille

Henkilönsuojainten tukkuostajana sinun on tärkeää löytää luotettavia ja laadukkaita henkilönsuojaimia, jotka vastaavat yrityksesi tarpeisiin. 

Halusitpa sitten suojella työntekijöitäsi tai vain noudattaa työpaikan terveys- ja turvallisuusmääräyksiä, henkilönsuojainten ostaminen voi olla monimutkainen ja aikaa vievä prosessi.

  1. Tästä syystä olemme keränneet yksinkertaisia, mutta arvokkaita vinkkejä siihen, miten voit yksinkertaistaa henkilönsuojainten hankintaprosessia ja löytää aina parhaat tarjoukset laadusta tinkimättä.

     
  2. Ymmärrä yrityksesi erityistarpeet: Ennen kuin ryhdyt hankkimaan henkilönsuojaimia, mieti mitkä ovat yrityksesi erityistarpeet. Ota huomioon suoritettavan työn tyyppi, siihen liittyvät mahdolliset vaarat ja tarvittava suojaustaso. Jos haluat lukea lisää aiheesta, tutustu blogikirjoitukseemme: Työntekijöiden turvallisuudesta huolehtiminen: miten valita oikeat henkilökohtaiset suojavarusteet?

     
  3. Ota huomioon tuotteen laatu: on sanomattakin selvää, että sinun on valittava tuotteita, jotka ovat EU:n henkilönsuojainasetuksen (EU) 2016/425 mukaisia. On kuitenkin tärkeää ottaa huomioon myös ostamiesi tarvikkeiden laatu. Etsi tarvikkeita, jotka on valmistettu korkealaatuisista materiaaleista (laadukkaista materiaaleista, jotka ovat kestäviä, joustavia ja kulutusta kestäviä. Tämä auttaa varmistamaan, että henkilönsuojaimet kestävät pidempään), ja jotka ovat mukavat käyttää (esim. säädettävät hihnat ja hyvä istuvuus, joka mahdollistaa vaivattoman liikkumisen).

     
  4. Vertaa hintoja: On tärkeää vertailla hintoja, laatua ja muita ominaisuuksia, ennen suuremman ostopäätöksen tekemistä. Tuotteiden vertailu valikoiman sisällä voi auttaa sinua löytämään parhaat tuotteet edullisimpaan hintaan, ja siksi tukkuostajat tekevätkin mielellään ostoksia Droppen kautta. Voit selata laajaa henkilönsuojainten tuotevalikoimaamme luotettavilta eurooppalaisilta toimittajilta, ja löytää yrityksesi tarpeisiin parhaiten sopivat tuotteet parhaaseen hintaan.

     
  5. Valitse luotettava toimittaja: on sanomattakin selvää, että henkilönsuojaimia valitessa on hyvä suosia toimittajia, jotka ovat rehellisiä tuotteiden materiaalin, ominaisuuksien sekä hinnoittelun suhteen. Tarkista myös, että henkilönsuojainten määräykset täyttyvät.

Vaatimustenmukaisista henkilönsuojainten toimittajista puheen ollen, siirrytäänpä tämän artikkelin viimeiseen osaan!

Protective work equipemtn PPE_4.webp
Tutustu verkkokauppaamme ja pyydä henkilökohtainen tarjous

Sertifioidut ja vaatimusten mukaiset henkilönsuojainten toimittajat Euroopassa

Kuten edellä mainitsimme, henkilönsuojaintuotteiden tukkuostajana on tärkeää, että teet yhteistyötä sertifioitujen toimittajien kanssa. Nämä toimittajat ovat sitoutuneet tarjoamaan korkealaatuisia henkilönsuojaimia, jotka täyttävät henkilönsuojainten määräykset ja turvallisuusstandardit,  sekä ovat EU:n henkilönsuojainasetusten mukaisia. 

Tässä on avuksesi luettelo neljästä parhaaksi arvioimastamme eurooppalaisesta henkilönsuojainten toimittajasta.

Jokainen alla luetelluista toimittajista on tunnettu siitä, että se tarjoaa tukkuostajille kattavan valikoiman henkilönsuojaimia, kuten esimerkiksi suojahanskat, kasvonsuojaimet ja suojavaatteet. Tuotteet ovat myös korkealaatuisia, edullisia, testattuja ja suunniteltu täyttämään EU:n viimeisimmät henkilönsuojainten määräykset.

industrial cleaning 4.webp
Selaa laajaa tuotevalikoimaamme ja pyydä ilmainen näytekappale

Yhteenveto

Kaiken kaikkiaan teollisuuden henkilönsuojainten määräykset säädetään Euroopan unionissa EU:n henkilösuojainasetuksella (EU) 2016/425

Tällä asetuksella on ratkaiseva rooli henkilönsuojaimia käyttävien työntekijöiden terveyden ja turvallisuuden varmistamisessa, muun muassa asettamalla olennaiset turvallisuusvaatimukset ja vaatimalla CE-merkintää henkilönsuojaintuotteille.

Kun ostat henkilönsuojaimia tukkukaupasta, on saatavillasi runsaasti eri tuotevaihtoehtoja. Kun valinnanvaraa on paljon, saattaa olla haasteellista hallita hankintoja tehokkaasti, ottaen kuitenkin samalla huomioon tuotteiden erilaiset käyttötarkoitukset, henkilönsuojainten määräykset, korkea laatu ja taloudellisuus.

Valikoimassamme on yli 100 eurooppalaista huipputoimittajaa, minkä johdosta löydät meiltä laajan tuotevalikoiman korkealaatuisia alan standardit ja määräykset täyttäviä henkilönsuojaimia. Selaa tuotekuvastoamme löytääksesi parhaat henkilösuojaimet käyttötarkoitukseesi, tai katso nämä henkilönsuojainten toimittajat: Nitras, Dimex, Portwest.

Tutustu Euroopan laajimpaan valikoimaan

Lue lisää

3

minuutin luku

9 huhtikuun, 2024
Etsitkö yrityksellesi laadukkaita puhdistusaineita, jotka ovat suunniteltu alasi siivoustarpeisiin? Siinä tapauksessa kannattaa turvautua Diverseyn Pro Formula -tuoteperheen puhdistusaineisiin.
7

minuutin luku

25 tammikuun, 2024
Tutustu nitriili-, vinyyli- ja lateksikäsineiden välisiin eroihin, käyttötarkoituksiin sekä kunkin käsinetyypin plussiin ja miinuksiin.
30+ Pages of Industry Insights & Practical Tips

Don't Let Hidden Costs Hurt Your Bottom Line

Apply our proven strategies on uncovering your hidden procurement costs and save up to 30 %

By adding your email, you agree to Droppe's privacy policy.